Stambyte

Ett stambyte inom VVS är inte bara en teknisk uppdatering av en byggnad, det är en investering i fastighetens livslängd och komfort. I Stockholm, där många av stadens äldre byggnader bär på årtionden av slitage, blir stambyten en nödvändig del av fastighetsskötsel. Med Säkra Rör & Bygg står du inte ensam i detta stora projekt. Vi kombinerar teknisk expertis med gedigen erfarenhet för att säkerställa ett problemfritt och effektivt stambyte för din fastighet.

Gör rätt från början och förläng din fastighets liv med professionell hjälp. Om du överväger ett stambyte i Stockholm eller bara vill veta mer om processen, är vi här för att vägleda dig.

Vanliga frågor

Byta blandare

Ett stambyte innebär att man byter ut huvudrören för vatten och avlopp i en fastighet för att förebygga läckor, skador och för att uppfylla dagens standard.

Ett stambyte blir ofta nödvändigt när rören i en byggnad blir gamla och slitna, vilket kan leda till vattenskador, dålig vattenkvalitet och andra problem.

Generellt rekommenderas ett stambyte för byggnader som är över 40-50 år gamla, men det kan variera beroende på byggnadens skick och materialval.

Ett stambyte kan ta allt från några veckor till flera månader beroende på fastighetens storlek och komplexitet.

Det beror på projektets omfattning. I vissa fall kan man bo kvar, men det kan även vara nödvändigt att tillfälligt flytta ut.

Kostnaden varierar beroende på projektets storlek, fastighetens ålder, och val av material. Det bästa är att kontakta en specialist för en exakt offert.

Ett väl genomfört stambyte kan höja fastighetens värde genom att öka livslängden och förbättra komforten.

Ja, stambyte kvalificerar sig för ROT-avdrag, vilket innebär att fastighetsägare kan dra av en del av arbetskostnaden.

Ett stambyte fokuserar specifikt på huvudrören för vatten och avlopp, vilket är en kritisk komponent i byggnadens infrastruktur.

Tecken som regelbundna rörproblem, fuktskador, dålig vattenkvalitet eller lukt från avloppet kan vara indikatorer på att det är dags för ett stambyte.

Scroll to Top