ROT & RUT

Auktoriserade VVS-tjänster med ROT & RUT Avdrag | Säkra Rör & Bygg

När det kommer till VVS-arbeten i hemmet, kan både ROT och RUT avdrag spela en stor roll i att göra projekten mer överkomliga. På Säkra Rör & Bygg, vi vet hur viktigt det är att hålla kostnaderna nere och samtidigt försäkra oss om att du får den högkvalitativa service du behöver. Vi har djupgående kunskap om hur ROT och RUT avdrag fungerar och kan hjälpa dig att förstå hur du kan dra nytta av dessa skattereduktioner.

ROT avdraget är tillgängligt för renovering, ombyggnad och tillbyggnad, vilket inkluderar en rad olika VVS-arbeten i hemmet. RUT avdraget, å andra sidan, kan användas för mindre VVS-servicearbeten och reparationer. Genom att anlita oss, kan du dra nytta av dessa avdrag och minska dina utgifter.

Från rörinstallationer och reparationer till badrumsrenoveringar, vår erfarna och kvalificerade personal är här för att se till att ditt projekt blir utfört till högsta standard. Kontakta oss idag för att diskutera dina behov och se hur vi kan hjälpa dig att få ut det mesta av ditt ROT eller RUT avdrag i Stockholm.

Vanliga frågor

Byta blandare

ROT och RUT är två svenska avdrag som syftar till att stimulera efterfrågan på tjänster inom bygg- och tjänstesektorn, samtidigt som de bidrar till att minska svartarbete. Men de gäller för olika typer av arbete:

 1. ROT-avdrag:

  • ROT står för Renovering, Ombyggnad, Tillbyggnad.
  • Detta avdrag gäller för arbetskostnaden när du anlitar någon för att utföra arbete på din bostad, som renovering eller ombyggnad.
  • Avdraget är begränsat till en viss procentandel av arbetskostnaden (tidigare var det 30%, men det kan ha ändrats sedan dess) och har ett maxbelopp per person och år.
  • Avdraget gäller enbart för arbete utfört på en bostad du äger och bor i.
 2. RUT-avdrag:

  • RUT står för Rengöring, Underhåll, Tvätt.
  • Detta avdrag gäller för arbetskostnaden när du anlitar någon för hushållsnära tjänster. Detta kan inkludera städning, fönsterputsning, trädgårdsarbete, barnpassning, och viss omvårdnad av äldre eller sjuka.
  • Precis som med ROT, är RUT-avdraget begränsat till en viss procentandel av arbetskostnaden (tidigare var det också 30%, men det kan ha ändrats) och har ett maxbelopp per person och år.
  • RUT-avdraget kan också utnyttjas av personer som bor i hyresrätt, eftersom det inte är kopplat till renoveringsarbeten på en ägd bostad.

Båda avdragen görs direkt på fakturan från tjänsteleverantören, så du behöver inte betala hela kostnaden först och sedan ansöka om återbetalning. Istället betalar du bara den del av kostnaden som överstiger avdraget.

För mer detaljerad information, inklusive aktuella procentsatser och beloppsgränser, rekommenderas det att konsultera Skatteverkets officiella hemsida eller kontakta en skatterådgivare i Sverige.

Du kan använda ditt ROT-avdrag för en rad olika VVS-tjänster, inklusive installation, reparation och underhåll av ditt vatten- och avloppssystem.

Ja, du kan använda ditt RUT-avdrag för mindre VVS-servicearbeten och reparationer i ditt hem.

Du kan få tillbaka upp till 50% av arbetskostnaden genom ROT-avdraget, och upp till 50% för RUT-avdraget, beroende på dina individuella skatteförhållanden.

Även om det är möjligt att byta blandare själv, rekommenderas det starkt att anlita en professionell VSS firma för att försäkra korrekt installation och för att undvika potentiella skador. Tveka inte, nå ut till oss idag och vi står redo att bistå dig

När du anlitar en VVS-tjänst från Säkra Rör & Bygg, vi sköter allt det administrativa arbetet kring ditt avdrag, så att du inte behöver oroa dig för det.

Du måste vara ägare till bostaden där arbetet utförs, och arbetet måste utföras av en auktoriserad tjänsteleverantör som Säkra Rör & Bygg. Dessutom gäller vissa tak för hur mycket du kan dra av per år.

Ja, både ROT och RUT avdrag är tillgängliga för alla typer av bostäder, inklusive enfamiljshus, lägenheter och fritidshus.

Vi erbjuder en rad olika VVS-tjänster som är berättigade till ROT och RUT avdrag, och vi kan även hjälpa dig med den administrativa processen för att ansöka om avdraget.

Scroll to Top